برخی از زوجهایی که دچار مشکل باروری هستند قبل از استفاده از داروهای شیمیایی یا عمل جراحی و غیره ترجیح میدهند درمان با روشهای طبیعی را امتحان کنند.
خوشبختانه خداوند گیاهانی خلق کرده است که به رفع مشکلات ناباروری کمک میکنند. این گیاهان دارویی علاوه بر رفع مشکلات ناباروری و به ارتقاء سطح سلامت بدن نیز کمک میکنند. این درمانهای طبیعی تأثیر مثبتی روی دستگاه تولیدمثل داشته و شانس زوجها را برای باروری افزایش میدهد.
اگر دچار مشکلات هورمونی و بینظمی قاعدگی هستید میتوانید به این گیاهان اعتماد کنید. با ما همراه باشید تا با این گیاهان پرخاصیت آشنایتان کنیم.
شبدر چمنی
شبدر چمنی باعث افزایش قدرت باروری در خانمها میشود. این گیاه ویتامین، کلسیم و منیزیم زیادی به رحم میرساند و به سلامت کلی بدن کمک زیادی میکند. شبدر چمنی همچنین برای تصفیهی خون، آرامش سیستم عصبی و تنظیم هورمونها مفید است.
دانگ کوای
دانگ کوای یک گیاه چینی است که به درمان مشکلات ناباروری کمک زیادی میکند. این گیاه برای درمان مشکلات قاعدگی، خستگی، کم خونی جزئی و تنظیم فشارخون موثر است. دانگ کوای همچنین باعث تنظیم میزان استروژن شده و شانس باروری را بالا میبرد. باید بدانید که این گیاه ضدالتهاب، محرک گردش خون، محافظ کبد، تقویتکننده سیستم ایمنی بدن، تقویتکنندهی رحم، درمان آندومتریوز و غیره میباشد. توصیه میکنیم این گیاه در نیمهی اول عادت ماهیانه مصرف شود.
برای تقویت ماهیچههای رحم و لگن و همچنین کاهش دردهای زایمان چای
تهیهشده از برگهای تمشک قرمز بسیار موثر است. علاوه بر این مصرف آن
باعث جلوگیری از سقطجنین و کاهش خونریزی زمان زایمان میشود
یام وحشی
یام یا همان سیبزمینی هندی وحشی تولید پروژسترون را افزایش داده و به این ترتیب شانس حاملگی را بالا میبرد. بهترین زمان برای مصرف این گیاه بعد از تخمکگذاری میباشد. به خاطر اینکه قبل از تخمکگذاری امکان دارد مانع تخمکگذاری شود.
کوه وش سیاه
کوه وش سیاه برای درمان گرگرفتگی و دیگر علائم یائسگی موثر است. این گیاه همچنین کمک زیادی به درمان کمحوصلگی، تغییرات خلق و خوی، گر گرفتگی و خشکی واژینال میکند. سرخپوستان آمریکا از این گیاه برای تسکین درد زایمان استفاده میکردند. کوه وش سیاه خواص ضداسپاسمی دارد و با افزایش خون در منطقهی لگن، گرفتگی عضلات و کرامپهای ناحیه را از بین میبرد. این گیاه رحم را برای بارداری آماده میکند. زمان مصرف این گیاه در نیمهی اول عادت ماهیانه است.
شیرینبیان
شیرینبیان برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب، محافظت از کبد و کاهش مشکلات مربوط به دورهی یائسگی بسیار موثر است. این گیاه همچنین به تنظیم قاعدگی در خانمهایی که دچار بینظمی هستند کمک میکند. شیرینبیان برای خانمهایی که میزان تستوسترون بالا و استروژن پایین دارند و در واقع دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند موثر است. توجه داشته باشید که این گیاه نباید در دورهی بارداری مصرف شود. از این گذشته مصرف شیرینبیان برای افرادی که سابقهی سکتهی مغزی، فشارخون، بیماریهای کلیوی، یبوست، دیابت، ادم، بیماریهای قلبی و مشکلات جدی قاعدگی دارند توصیه نمیشود.
برگهای تمشک قرمز
این گیاه جزو معروفترین درمانیهای طبیعی ناباروری است. برگهای تمشک قرمز حاوی میزان زیادی کلسیم است که به تنظیم هورمونها کمک زیادی میکند. مصرف همزمان آن با شبدر چمنی تأثیر بیشتری دارد. برگهای این گیاه مشکل اختلالات تخمکگذاری را کم میکند. اختلالات تخمکگذاری بعد از چسبندگی لولههای رحم دومین علت ناباروری محسوب میشود. برای تقویت ماهیچههای رحم و لگن و همچنین کاهش دردهای زایمان چای تهیهشده از برگهای تمشک قرمز بسیار موثر است. علاوه بر این مصرف آن باعث جلوگیری از سقطجنین و کاهش خونریزی زمان زایمان میشود. مصرف برگهای تمشک قرمز در طول دورهی عادت ماهیانه توصیه میشود.
ویتاگنوس یا گیاه پنج انگشت
گیاه پنج انگشت حاوی خواصی است که مانع از اختلالات قاعدگی، رفع دردهای عادت ماهیانه، رفع اختلالات خونریزی، رفع عوارض یائسگی و غیره میشود. ویتاگنوس باعث رفع نارسایی تخمدانها میشود و به تخمکگذاری کمک میکند. البته باید بدانید که درمان با ویتاگنوس طولانی مدت بوده و نیاز به صبر و حوصله دارد.
جینسنگ
جینسنگ با کاهش قوای جنسی مردانه مقابله میکند. نتایج بررسیهای مختلف نشان میدهد که این گیاه قادر به درمان ناتوانی جنسی در آقایان میشود. به این ترتیب که قدرت نعوظ مردها و لذت جنسی آنها را افزایش داده و میزان تستوسترون مردانه و کمیت و کیفیت منیدانه را بیشتر میکند. توصیه میشود که روزانه یک گرم ریشهی خشک جینسنگ را به غذایتان (مثل سوپ و غیره) اضافه کرده و میل کنید. توجه داشته باشید که دورهی درمانی با این گیاه 3 ماه است.
توجه توجه
درست است که داروهای گیاهی عوارضی مانند داروهای شیمیایی ندارند اما نباید تصور کنید که مصرف آنها بدون ضرر خواهد بود. در واقع باید به میزان مصرف و مدت زمان مصرف آنها دقت کنید. برای این کار حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید. اگر مشغول مصرف داروی خاصی هستید حتماً نظر پزشک معالج خود را جویا شوید.