شهدای مرصاد

وبلاگ شهدای مرصاد فعالیت در عرصه های فرهنگی،اجتماعی،مذهبی،سیاسی (ایران)
شهدای مرصاد
وبلاگ فرهنگی،اجتماعی "شهدای مرصاد"
(این وبلاگ در سال 92 و 93 جزء سه وبلاگ برتر استان خراسان رضوی شناخته شده)
بایگانی
یاد شهدا
آیه قرآن تصادفی مهدویت امام زمان (عج)
عملیات انتقام سخت

طراحی

رفیق شهیدم

طراحی

طبقه بندی موضوعی
خبرنامه پیامکی
کارنامه عملیاتهای دفاع مقدس
جنگ دفاع مقدس

تحلیل شعارها، برنامه ها و سبد آرای جلیلی، روحانی و قالیباف

روزشمار انتخابات شروع شده و به خلق حماسه سیاسی اندک زمانی بیش باقی نمانده است. 6 کاندیدای تایید صلاحیت شده در حال زور آزمایی هستند و قطعا برای اصلح بودن تمام سعی خود را خواهند کرد. مناظره ها ی تلویزیونی- که به اذعان بسیاری تاثیر گذاری زیادی دارد- مصاحبه ها، سخنرانی ها ، پاسخگویی به سوالات ، تبلیغات و مواردی از این دست به روز های آخر خود نزدیک شده ووزن سبد رای کاندیدا ها با پیش بینی و قضاوت عجین شده است.

انتخابات

آنچه براساس بسیاری از نظر سنجی ها و پیش بینی ها نزدیک تر به واقعیت به نظر میرسد شانس بیشتر قالیباف، جلیلی و روحانی در ماراتن این 6 نامزد می باشد گرچه قضاوت 100 در صدی دور از منطق است و نباید فراموش کرد که مردم ایران همیشه جزو پیش بینی ناپذیرترین مردم دنیا بوده اند!

دکتر سعید جلیلی دانش آموخته دانشگاه امام صادق، که بسیاری این امر را به مثابه حزب مخفی وی می دانند. شایعات زیادی مطرح شد که وی نامزد انتخابی دولت می باشد ولی وی بارها این مطلب را تکذیب کرده و حتی به انتقاد از برخی عملکرد های دولت هم پرداخته است. گرچه نسبت به دیگر کاندیداها این انتقادات را کمتر وارد کرده است.

اما برنامه های ایشان: تکلیف مداری و شناخت کارویژه ها برای استفاده از ظرفیت های موجود در کشور؛ تاکید بر برنامه های چشم انداز و سیات های کلی نظام از رئوس مطالب مطرح شده ایشان است . ایشان به ساختار اجرایی و اداری کشور انتقاد داشته و معتقد است اگر این ساختار بهبود یابد آسیب ها نیز کمتر میشود ودر این صورت تهدید به فرصت تبدیل می شود. این مطلب از جمله مسایلی است که ایشان تاکید زیادی بر آن دارد و به مسایل اقتصادی هم این امر را تعمیم داده ومنبع مشکلات اقتصادی را هم داخلی دانسته و وهم ناشی از تحریم ها که باید با مدیریت درست و به موقع و تاکید بر ظرفیت ها به فرصت تبدیل شود.

جلیلی

نگاه جلیلی به اقتصاد مقاومتی و هدفمندی یارانه ها مثبت است: اقتصاد مقاومتی را یک راهبرد و پاسخ صحیح به توطئه های کشور می داند و هدفمندی را بر نامه ای خوب که باید اجرا شود.

گرچه در مقام تئوری مدیریتی جامعه، وی دیدگاهی کاملا ایدئولوژیک دارد اما تا به امروز راهکار های عملیاتی جهت پیاده کردن این دیدگاه های تئوریک ارائه نداده است و همچنین این انتقاد از سوی برخی از دیگر کاندیداها نیز به وی به صورت ویژه در زمینه سیاست های هسته ای اتخاذ شده توسط تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با گروه 1+5 مطرح شده تا آنجا که در برنامه مناظره تلویزیونی به وی گقته شد که دیپلماسی کلاس فلسفه و خطابه خوانی نیست !

روحانی

دکتر حسن روحانی که خود را نه اصولگرا و نه اصلاح طلب بلکه اعتدال گرا می داند تلاش دارد تا با دفاع از عملکرد دولت سازندگی و نیز اصلاحات به نوعی در قطب مخالف دکتر جلیلی بایستد که تند ترین انتقادات را به این دوران ها وارد می نماید. این دو کاندیدا از آن جهت که هر دو در مدت 8 سال در سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی قرار داشته اند نیز رقابت فشرده تری با یکدیگر دارند گرچه این رقابت شاید از منظر عوام صرفا متوجه این دو فرد باشد اما واقعیت این است که سیاست های هسته ای نظام تا حد زیادی با اطلاع و تایید رهبری معظم نظام و نیز وابسته به شرایط بین المللی اتخاذ می شوند.

وی دولت خود را دولت تدبیر و امید می نامد تا از این طریق با اشاره به وضعیت کنونی کشور آینده بهتر برای رفاه و زندگی مردم را وعده دهد. وی ریشه بسیاری از مشکلات و معضلات امروز را در بحث مدیریتی و کارآمدی دولت می داند و اعتقاد دارد که با پرهیز از افراط و تفریط های سیاسی و اقتصادی بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.

نگاه جلیلی به اقتصاد مقاومتی و هدفمندی یارانه ها مثبت است: اقتصاد مقاومتی را یک راهبرد و پاسخ صحیح به توطئه های کشور می داند و هدفمندی را بر نامه ای خوب که باید اجرا شود

رونق تولید را عاملی برای رونق اقتصادی می داند و این امر را منوط به آماده کردن محیط کسب و کار توسط دولت در بخش های مختلف می داند که از طریق برنامه های بلند مدت و بسته های تشویقی ویژه در کوتاه مدت قابل اجراست و ثبات را به بخش تولید بر خواهد گرداند و به کم رنگ شدن مشکل بیکاری خواهد انجامید. وی انتقادات تندی را به عملکرد صدا و سیما بخصوص در چهار سال گذشته وارد کرد تا آنجا که این عملکرد را عامل ظلم بر بسیاری از یاران نزدیک امام و مبارزان دوران انقلاب دانست. وی هدفمندی یارانه ها را بحثی اصولی و مفید بیان کرد که در دولتهای گذشته نیز برای تحقق آن تلاش شده است اما اجرای این کار توسط دولت احمدی نژاد را ناقص و با اشتباهات مختلف عنوان کرد و وعده داد که این مشکلات را رفع خواهد کرد. وی بر این باور است که با ورود خود به عرصه انتخابات زندگی را به این میدان تزریق خواهد کرد.

قالیباف

دکتر محمد باقر قالیباف با سابقه فرمانده پلیس تهران و شهردار تهران و با شعار مدیریت جهادی وارد انتخابات شد و بیشترین نقطه قوت خود را توان و سابقه مدیریتی می داند و معتقد است بسیاری از مشکلات فعلی از ضعف مدیران اجرایی کشور حاصل شده است. وی در میان طرفدارانش لقب امیر کبیر ایران را گرفته است و معتقد است ایران دولتی با همت جهادی و غیرت مردانه می خواهد چراکه انقلاب ما دیگر فرصت سعی و خطا ندارد و اگر نتوانیم در این شرایط درست تصمیم بگیریم اندیشه های انقلابی را با خطر مواجه ساخته ایم. وی طرح هدفمندی یارانه ها را قانون مجلس شورای اسلامی و لازم الاجرا می داند اما معتقد است با همت بیشتر و کار میدانی می توان رونق را به تولید و اقتصاد بر گرداند. وی به یارانه کار برای اقشار کم درآمد به منظور توسعه کشاورزی در روستا ها معتقد است. او دیپلماسی کنونی را غیر فعال می داند و معتقد است که می تواند با فعال کردن آن توسط مدیران شایسته، جایگاه بین المللی ایران را ارتقا بخشد. در عرصه اقتصادی نیز وی وعده داده است که در مدت 2 سال آرامش و ثبات را به اقتصاد باز می گرداند. وی بیان می کند که پلیس را در زمان  مدیریت خود جامعه محور کرده است و در آن زمان بهترین رابطه را با دانشجویان داشته است. یکی از افتخارات خود را عمل کردن به تمامی وعده های گذشته اش می داند. 

وی با توجه به عملکرد مثبت در شهرداری تهران تا حد قابل توجهی اقبال شهروندان تهرانی را بیش از سایر کاندیداها دارد و در بسیاری از نظر سنجی ها نیز وی در رتبه نخست قرار گرفته است. وی خود را اصولگرا می داند و عضو ائتلاف سه گانه پیشرفت می باشد که از این منظر بخش عمده ای از آرای اصولگرایان را نیز خواهد داشت.

دکتر محمد باقر قالیباف با سابقه فرمانده پلیس تهران و شهردار تهران و با شعار مدیریت جهادی وارد انتخابات شد و بیشترین نقطه قوت خود را توان و سابقه مدیریتی می داند و معتقد است بسیاری از مشکلات فعلی از ضعف مدیران اجرایی کشور حاصل شده است. وی در میان طرفدارانش لقب امیر کبیر ایران را گرفته است و معتقد است ایران دولتی با همت جهادی و غیرت مردانه می خواهد چراکه انقلاب ما دیگر فرصت سعی و خطا ندارد و اگر نتوانیم در این شرایط درست تصمیم بگیریم اندیشه های انقلابی را با خطر مواجه ساخته ایم

از سوی دیگر به نظر می رسد آرای دو کاندیدای دیگر مورد بحث از زمان آغاز تبلیغات رسانه ای رشد داشته و کماکان ادامه دارد که در صورت رفتن انتخابات به دور دوم و با تداوم این روند در مرحله دوم رقابت بسیار فشرده و نزدیکی رخ خواهد داد که با توجه به نظرسنجی های فعلی احتمال برگزار شدن انتخابات در دو دور بسیار محتمل است لذا برخی معتقدند تنور انتخابات و رقابت جدی کاندیداها با یکدیگر هنوز آنچنان داغ نشده است و احتمالا پس از اعلام نتایج دور اول و خصوصا اگر روحانی و یکی از اصولگرایان به دور دوم راه یابند شاهد رقابتی مهیج و پرشور خواهیم بود که امید است بتواند حماسه سیاسی مد نظر رهبر معظم انقلاب را تحقق بخشد. 

(شهدای مرصاد)

 

Komail

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی